یادداشت‌ها

آیا هوش مصنوعی جای گرافیست ها را می‌گیرد؟

آیا هوش مصنوعی جای گرافیست ها را میگیرد

طی ماه‌های اخیر حتما با تکنولوژی هوش مصنوعی آشنا شده‌اید و نمونه‌های متعدد طراحی گرافیکی، انیمیشن‌‌سازی، صداگذاری و جابجایی صدای خواننده‌ها را دیده‌اید. هوش مصنوعی در حقیقت محصول یکی دو سال اخیر نیست و پیش ازاین نیز وبسایت‌ها و شرکت‌های خدماتی مشابه این‌ها را ارائه میکردند. اما حالا قضیه فرق کرده است و تمرکز جهان بر این فناوری معطوف گشته است. با فراگیر شدن و سرعت بسیاربالای توسعه‌ی صنعت هوش مصنوعی، سوالی که پیش می‌آید این است، آیا هوش مصنوعی قرار است جای مشاغلی چون گرافیست‌ها، انیماتورها و… را بگیرد؟

هوش مصنوعی چیست؟

به مجموعه فرآیندی که با استفاده از ابزارهای ماشینی و کامپیوتری، عملی انجام گردد یا اطلاعاتی خروجی داده شود، هوش مصنوعی می‌گویند. در هوش مصنوعی انسان درخواست خود را به سیستم ارائه کرده و این سیستم بدون کمک انسان و بویسله‌ی پردازش داخلی، پاسخ را به کاربرش ارائه میکند. هوش مصنوعی توانایی یادگیری دارد و می‌تواند به مرور زمان اطلاعات خود را کامل کند. همانند کودکی که با بزرگ شدنش، رفته رفته با آداب زندگی و واکنش نسبت به اتفاقات پیرامون خود آشنا می‌‌شود. باید گفت که هوش مصنوعی هنوز در ابتدای راه است و بزودی شاهد شگفتی‌های بزرگی از این صنعت خواهیم بود. هوش مصنوعی در حال حاضر محدود به پاسخ های متنی، خروجی تصاویری گرافیکی و تخیلی و برخی دیگر از خروجی‌های بصری همچون رابط‌های کاربری و دکوراسیون خانگی است. انتظار می‌رود بزودی این صنعت در زمینه‌ی برنامه‌نویسی نیز ورود کند و البته با حضورش در حوزه‌ی پزشکی، احتمالا دنیا رو متحول کند.

هوش مصنوعی جای گرافیست ها را نخواهد گرفت

اگرچه هوش مصنوعی به سرعت درحال رشد است اما هنوز تا جائیکه بتواند بطور مطلق جایگزین مشاغل انسانی چون گرافیست شود، فاصله‌ی بسیار دارد. اکثر خروجی‌های این صنعت در وبسایت‌هایی که خدمات آن را ارائه میدهند، محدود به ساخت و طراحی طرح‌های خیالی و بصری است. اگر شما هم کارتان طراحی تصاویر تخیلی، رئالیسم و عکس‌محور است، شاید شلغتان در خطر باشد. اما طراح گرافیستی که کار طراحی تراکت، برشور، لوگو، انواع پوسترهای اطلاع‌رسانی و بنر است، درحال حاضر به هیچ وجه هوش مصنوعی توانایی جایگزینی شغل آن‌ها را ندارد.

مشکل هوش مصنوعی با زبان فارسی

یکی از مهم‌ترین نکات در زمینه‌ی هوش مصنوعی، عدم پشتیبانی سرویس‌های ارائه دهنده این خدمات از زبان فارسی است. بدین ترتیب فعلا امکان اینکه این ابزارها بتوانند در طراحی پوسترهای فارسی نقشی ایجاد کنند وجود ندارد. و حتی در صورت پشتیبانی این سرویس‌ها از زبان فارسی نیز، مسئله فونت‌های فارسی بعنوان یک چالش مطرح است.

با این حال همچنان باید متذکر شد که هوش مصنوعی بزودی با توسعه‌ی بیشتر، جای بسیاری از مشاغل را خواهد گرفت و این مطلب ناگزیر خواهد بود.

هوش مصنوعی در خدمت طراحان و گرافیستان

هوش مصنوعی می‌تواند در کنار یک تهدید برای گرافیست‌ها، یک فرصت نیز باشد. استفاده از ایده‌ها و خروجی‌های هوش مصنوعی می‌تواند در بهبود کار یک گرافیست واقعا موثر باشد. امروزه وبسایت‌های ارائه دهنده خدمات هوش مصنوعی در زمینه تصویرسازی، ایجاد رابط های کاربری UI UX وبسایت و اپلیکیشن، طراحی دکوراسیون داخلی خانه، طراحی و دیزاین ساختمان و… می‌توانند خروجی مناسب ایجاد کنند که بسیاری از مشاغل را تحت تاثیر قرار خواهد داد. گرافیست‌ها می‌توانند این خروجی‌ها را الگو قرار دارند و یا از آن‌ها در طرح‌های خود استفاده کنند.

وبسایت‌های ارائه دهنده خدمات هوش مصنوعی

در اینجا برخی از وبسایت‌های ارائه دهنده‌ی خدمات هوش مصنوعی را جهت آشنایی معرفی میکنیم.

  • ChatGPT3 ابزار چت با هوش مصنوعی
  • Midjourney معروف‌ترین ابزار هوش مصنوعی در بین طراحان و گرافیستان است که توانایی خلق آثار هنری و تخیلی شگفت‌انگیری دارد.
  • Designfy وبسایت برای خلق تصاویر گرافیکی
  • Fotor وبسایت برای خلق تصاویر گرافیکی همانند مورد قبل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *