یادداشت‌ها

چرا باید وب سایت داشته باشیم؟ ۲۰ مورد از مزایای سایت

چرا باید وب سایت داشته باشیم؟ ۲۰ مورد از مزایای سایت

مقدمه – وب سایت همان چیزی است که اساس اینترنت را تشکیل میدهد. همگی ما در روز یا در هفته، ممکن است سرچ های متعددی را در جستجوگر گوگل داشته باشیم. اگرچه طی سال های اخیر با آمدن شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام وتلگرام، بخش بزرگی از بازار ارتباطات به این شبکه ها منتقل شده است اما همچنان سایت مرجعیت خود را حفظ کرده و مخاطبین خود را دارد. حال سوال اینجاست که مزایای سایت و ساخت آن برای کسب و کارها و خدمات دهندگان چیست؟ امروز در رایاکار به این موضوع خواهیم پرداخت.

۲۰ دلیل که چرا باید وب سایت داشته باشیم؟

چرا باید وب سایت داشته باشیم؟ ۲۰ مورد از مزایای سایت ۲

۱) مخاطبین هدفمندی خواهید داشت

فردی که از گوگل وارد صفحه ی کاغذدیواری ضدآب در وبسایت شما می‌شود، دقیقا واژه ی خرید کاغذدیواری ضدآب را جستجو کرده است! یعنی مخاطب شما مستقیما با هدف خرید و بررسی محصول شما وارد سایت شما می‌شود. بدین ترتیب از بازدیدهایی که از گوگل میگیرد، درصد احتمال فروش شما بالا خواهد بود و اگر وبسایت فروشگاهی نیستید نیز، مخاطبین شما دقیقا همان مخاطبینی خواهند بود که شما میخواهید.

باید دقت کنید که در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، بخش بزرگی از بازدیدها، افرادی هستند که اتفاقی مطالب شما را نگاه می‌کنند و بدین ترتیب درصد فروش شما یا درصد مخاطبین هدف شما، بسیار پایینتر از درصد مخاطبین هدف وبسایت است. اگر حوزه کسب و کار شما، فروش قطعات خودرو یا ساخت و ساز ساختمان است، مخاطبین هدف شما طبیعتا بهتر است که افرادی باشند که به دنبال خرید قطعات خودرو یا ساخت و ساز ساختمان باشند. وبسایت به شما کمک خواهد کرد تا مخاطبین خود را هدفمند بیابید.

۲) معتبر به نظر برسید و اعتماد مخاطب را جلب کنید

در تحلیل مزایای سایت، جدای از بحث جذب مخاطب، مسئله ی جلب اعتماد مخاطب نیز اهمیت بسزایی در کسب وکار شما دارد. اگر میزان اعتماد مخاطب به یه پیج اینستاگرامی با فالور نسبتا بالا را را ۴۰ درصد در نظر بگیریم، داشتن یک وبسایت این میزان را تا ۸۰ درصد بالا خواهد برد. اگر چرخی در شبکه های اجتماعی بزنید، کسب و کارها و صفحات بسیار زیادی در حوزه های مختلف مشاهده خواهید کرد، پس داشتن یک وبسایت خوب، شما را از آن ها متمایز کرده و مخاطب می‌داند که بیزینس شما حساب و کتاب بیشتری دارد و می‌توان به آن اعتماد کرد. همچنین گرفتن نماد اعتماد الکترونیک نیز برای وبسایتتان، می‌تواند به شدت به اعتمادسازی برند شما کمک کند. همچنین درج آدرس وب سایت شما در تمامی پوسترها، کارت ویزیت‌ها، شبکه‌های اجتماعی و … نیز به این موارد رسمیت خواهد بخشید.

۳) محصولات خود را طبقه بندی و جزئیات آن را به مشتریان شرح دهید

همه ی ما میدانیم که شبکه های اجتماعی، خصوصا اینستاگرام قابلیت سرچ در پیج را ندارند و احتمالا فعلا نخواهند داشت. پس مخاطب برای پیدا کردن یک محصول یا مشاهده ی جزئیات یک محصول باید مدت ها در صفحه شما بگردد تا آن را پیدا کند. تازه این تنها مشکل نیست! پست های اینستاگرام بعد از مدتی غیرفعال شده و دیگر بازدید کننده ی جدید زیادی نخواهند داشت. به چنین شرایطی، پست غیرفعال می‌گوییم.

اما در وبسایت قضیه فرق میکند! کاربرهم از طریق جستجو در گوگل می تواند محصول شما را بیابد و هم از طریق جستجوی داخلی تعبیه شده در وبسایت شما. بدین ترتیب شما با قرار دادن محصولات خود در وبسایت و بیان جزئیات محصول می توانید بصورت مرتب و طبقه بندی شده و با کیفیت بسیار بالاتری، خدمات خود را عرضه کنید. پس وبسایت نه تنها مشکل دسترسی به محصولات و خدمات شما را ندارد، بلکه پست های محصولات شما از نوع فعال نیز خواهند بود. یعنی پست شما برای همیشه از گوگل میتواند بازدید بخورد و این از مزایای سایت شماست.

۴) سهولت دسترسی به برند شما

کار ساده است، تنها با جستجوی نام برند شما در گوگل، مخاطب هم به وبسایت شما دسترسی پیدا می‌کند، هم از طریق وبسایت می‌تواند به شبکه‌های اجتماعی شما برسد و هم از طریق ارتباط با ما یا درباره ما ‌میتواند به شما ارتباط بگیرد و یا اطلاعات از برند شما کسب کند. البته در شبکه های اجتماعی هم این موضوع می تواند وجود داشته باشد اما در وبسایت میزان سهولت دسترسی بسیار بالاتر است. همچنین با توجه به مسدود بودن شبکه‌های اجتماعی خارجی در ایران، برای بسیاری از مردم، دسترسی به این شبکه‌ها گاها میسر نیست و وب سایت شما می‌تواند در آن زمان جایگزین مناسبی جهت ارائه خدمات بدون توقف به مشتریان باشد.

۵) فروش بیشتر!

فرضا شما از صفحات خود در شبکه های اجتماعی خود فروش دارید، حال تصور کنید که یک وبسایت قوی نیز در کنار صفحات خود داشته باشید که از گوگل نیز مشتری جذب کند. چرا که نه؟! هراقدامی که شما را به فروش بیشتر برساند، قطعا برای شما مناسب خواهد بود. لازم به ذکر است وبسایت می‌تواند علاوه بر افزایش مستقیم فروش شما، به افزایش غیرمستقیم آمار فروش شما نیز کمک کند اما چگونه؟ در موارد بالاتر گفتیم که سهولت دسترسی به برندشما، اعتمادسازی و طبقه بندی محصولات، میتواند تجربه کاربری بهتری را در اختیار مشتریان شما قرار دهد. دقت کنید که این موارد فقط برای کسب و کارهای فروشگاهی نیست، بلکه برندهای خدمات دهنده نیز، شامل این مزایا هستند.

۶) زمان را ذخیره کنید و ۲۴ ساعته خدمات ارائه کنید!

شاید جالب باشد که بدانید وبسایت می‌تواند تمام فرآیند ثبت سفارش مشتری، از پیدا کردن محصول توسط مشتری، دریافت اطلاعات مشتری از جمله نام، آدرس و … و همچنین دریافت پول کالا یا خدمات را بصورت ماشینی انجام دهد. بدین ترتیب وبسایت شما میتواند در۲۴ ساعت شبانه روز بدون دخالت انسان، کار کند و محصول بفروشد. این موضوع نهایتا منجر به آن خواهد شد که شما زمان آزاد بیشتری را برای انجام امور دیگر داشته باشید و بدین ترتیب در زمان خود صرفه جویی کرده و همچنین بازدهی مجموعه خود را بالاتر برده اید.

۷) برخلاف تبلیغات میدانی، کم هزینه دیده شوید

شهر پر از تابلوها و بنرهای تبلیغی است. حتما می‌دانید که این نوع تبلیغات پرهزینه است و بسیاری از مواقع نتیجه ی تبلیغ، حتی هزینه ی فرآیند تبلیغات را هم جبران نمی‌کند. داشتن یک وبسایت چگونه می‌تواند جایگزین تبلیغات سنتی و میدانی شود؟ در پاسخ باید گفت اگرچه وبسایت نمی‌تواند به طور کلی جایگزین تبلیغات میدانی شود اما به طور بالقوه‌ای نقش آن را ایفا می‌کند و با هزینه ی بسیار کمتر. داشتن یک وبسایت و نگهداری آن هزینه ی چندانی ندارد اما بازاریابی که از شما از طریق گوگل و بصورت رایگان بدست خواهید اورد، گاهی مواقع چندبرابر تبلیغات میدانی اثر می‌گذارد و این درحالی است که تبلیغات میدانی گاه صدها برابر داشتن یک وبسایت هزینه بر دست مجموعه‌تان می‌اندازد.

۸) داشتن وبسایت خرج زیادی ندارد

امروز با CMS هایی مانند وردپرس، هزینه طراحی و نگهداری وبسایت‌ها زیاد نیست. همچنین وجود قالب‌های آماده فراوان کار را نیز آسانتر کرده است. فرض کنید با هزینه ای کمتر از ۵ میلیون تومان(در سال ۱۴۰۳) می‌توانید یک وبسایت اختصاصی برای خود داشته باشید که تمام ویژگی‌های بالا را نیز داشته باشد. طور کلی هزینه طراحی وبسایت بین ۲ تا ۲۰ میلیون تومان هزینه دارد. اگر وبسایت حالت سامانه‌ای و کاملا اختصاصی برای یک پروسه‌ی اداری خاص باشد، هزینه آن بیشتر خواهد بود. البته این هزینه‌هایی است که مجموعه رایاکار دریافت می‌کند و سایر خدمات دهندگان طراحی سایت معمولا هزینه‌ای بالاتر را دریافت می‌کنند.

۹) قابلیت فروش محصولات دانلودی یا فایلی

همچنین یکی دیگر از قابلیت‌های جذاب وبسایت‌ها داشتن امکان فروش فایل‌های دانلودی است که در وردپرس معمولا با افزونه‌های ووکامرس و خصوصا EDD صورت می‌گیرد. اگر شما فروشنده‌ی نوعی فایل خاص یا مثلا دوره‌های آموزشی هستید، به راحتی وبسایت می‎تواند بدون دخالت انسانی، فرآیند فروش فایل‌های شما را به عهده بگیرد و پس از پرداخت آنلاین مبلغ توسط مشتری، لینک فایل مورد نظر را در اختیار وی قرار دهد. اساسا این شیوه‌ی فروش، در کنار پشتیبانی آنلاین در وبسایت، بهترین نوع و روش فروش دوره و فایل است، چرا که هم مشتری معطل پاسخگویی شما نخواهد شد و هم شما درگیر پیغام و پس پیام های مشتری نخواهید شد.

۱۰) پشتیبانی آنلاین در وبسایت؛ منظم و با پرستیژ

احتمالا هنگام گشت و گذار در وبسایت‌ها متوجه یک آیکون پیام یا گفتگو در گوشه‌های پایین سایتی شده اید. اغلب این امکان در وبسایت‌های فروشگاهی تعبیه می‌شود. با زدن این آیکون می‌توان بصورت مستقیم با پشتیبانان آنلاین سایت گفتگو کرد. مزیت این نوع گفتگو، ارتباط سریعتر با مشتری و کمی پرستیژدار کردن ارتباط با مخاطب است. معمولا قابلیت گفتگوی وبسایت‌ها این امکان را به مدیران سایت می‌دهد تا پشتیبانان با نصب نرم‌افزار اندرویدی یا ios مرتبط با پلاگین گفتگو، به محض دریافت پیام از مشتری در سایت، نوتیفکشن مربوطه را دریافت کنند تا بدین طریق پاسخگویی به مشتری به سرعت انجام شود.

نگران از دست رفتن سابقه چت هم نباشید، سابقه‌ی پیام‌ها در حافظه‌ی گفتگوی شما با مشتری باقی خواهد ماند.(البته بستگی به ماژول گفتگویی که بر وبسایت نصب میشود نیز دارد)

۱۱) مدیریت مشتریان

یکی دیگر از قابلیت‌های داشتن یک وبسایت فروشگاهی، امکان مدیریت مشتریانی است که در وبسایت ثبت نام کرده و یا حداقل یک خرید انجام داده اند می‌باشد. شما می‌توانید ضمن مشاهده ی فهرست مشتریان، نسبت به پشتیبانی تیکتی به آن‌ها، دریافت بازخورد از مشتریان و مدیریت مارکت خود اقدام کنید.

۱۲) آمار دست شماست، تجزیه و تحلیل کنید!

از مهم‌ترین ویژگی‌های داشتن یک سایت، دسترسی بسیار آسان به آمار و در نتیجه تسلط بیشتر بر بازار است که بازاری‌ها بخوبی می‌دانند این اطلاعات چقدر ارزشمند هستند. شما در پنل مدیریت وبسایت خود می‌توانید بفهمید که مخاطبان شما بیشتر چه محصولاتی را بازدید کرده‌اند، بیشتر چه کالایی را خریداری کرده‌اند، مشتریان شما از کدام شهرها هستند، کدام کالاها مشتری ندارند، چه مناسبت‌هایی و چه بازه‌های زمانی آمار فروش بالاتر و چه زمانی آمار فروش شما پاینتر بوده است و…

همچنین شما اگر اطلاعات انبار موجودی کالای خود را به پنل مدیریت وبسایتتان بدهید، سایت می‌تواند آمار فروش را از موجودی‌های شما کسر کند و در نتیجه اطلاعات جامعی از میزان فروش یا موجودی فعلی خود خواهید داشت که این نیز در مدیریت کسب و کار شما بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

۱۳) وبسایت مرجع است

شما شاید در اینستاگرام، تلگرام، ایتا، واتساپ و… صفحه یا کانال داشته باشید. چه بهتر که در کنار این شبکه‌های اجتماعی یک سایت مرجع نیز داشته باشید که نسبت به برندهایی که تشابه اسمی دارند متمایزتر باشید و هم تمام صفحات اجتماعی برند خود به سایت خود لینک کنید تا یک پیوستگی و یکپارچگی در کسب و کار شما نمایان شود. این کار علاوه بر رسمیت بخشیدن به برند شما، به صفحات اجتماعی شما نیز رسمیت خواهد داد. چرا که کاربران در وبسایت شما لینک پیوند تمام شبکه های اجتماعی شما را خواهند داد و از طریق آن ها به این صفحات دسترسی خواهند داشت.

۱۴) از رقبایتان جلو بزنید

تفاوت شما با رقبایتان چیست؟ احتمالا داشتن یک وبسایت حرفه‌ای شما را از دیگران متمایز می‌کند. چه یه کسب کار در شبکه‌های اجتماعی باشید و چه یک فروشگاه فیزیکی، داشتن یک وبسایت و توسعه‌ی روزافزون آن، می‌تواند شما را چندگام جلوتر از رقبایتان ببرد. تمام مزایایی که تا اینجای کار گفته‌ایم و در ادامه خواهیم گفت را می‌توانید وجه تفاوت خود با رقیبانتان بدانید. امروزه با توسعه ی شبکه‌های اجتماعی اغلب کسب و کارهای خرد از مزایای داشتن سایت غافل شده اند.

۱۵) زمان را از دست ندهید؛ سئو اهمیت دارد

اگر با مفهوم سئو آشنایی دارید، باید بدانید از نظر گوگل، سایتی معتبرتر است که زمان بیشتری از ساخت آن گذشته باشد.(البته معیارهای دیگری نیز دارد گوگل) پس هرچه سریعتر نسبت به ساخت سایت خود اقدام کنید، حتی اگر فعالیت جدی هم در آن نکنید، گوگل شما را در صفحه نتایج جستجوهای خود با اولویت بالاتری نشان خواهد داد و طبیعتا این موضوع موجب ورودی های بیشتر برای سایت شما و نهایتا فروش بیشتر کسب و کار شما خواهد شد.

۱۶) دامنه برند خود را ثبت کنید؛ پیش از آنکه دیگران ثبت کنند

دامنه، مانند یوزرنیم در اینستاگرام یا تلگرام است. اگر یک یوزرنیم خوب در اینستاگرام یا سایر پیامرسان‌ها دارید، هرچه سریعتر دامنه‌ای همان یوزرنیم را ثبت کنید تا فرد دیگری آن را برای خود ثبت نکند. باید بدانید که دامنه‌ای ثبت شده تحت هیچ شرایطی قابل ثبت نیستند و باید از صاحب دامنه آن دامین را خریداری کنید. حتی اگر صفحه‌ای در اینستاگرام ندارید و یا دامنه‌ی یوزرنیم شما از قبل گرفته شده است، چه بهتر است که از حالا یک دامنه ای مناسب برند خود، ثبت کنید تا بعدا از آن جهت توسعه وبسایت آن برند استفاده کنید.

۱۷) از گوگل ادز کمک بگیرید

گوگل همانند سایر شبکه‌های اجتماعی، قابلیتی جهت تبلیغ برند شما دارد. زمانی که شما سایتی راه اندازی میکنید، طبیعتا ماه‌ها طول میکشد تا سایت شما در نتایج گوگل، در بین اولین نتایج قرار گیرد. مثلا فرض کنید کلیدواژه ی خرید محافظ اس ۲۴ مورد نظر ماست. با وجود فروشگاه های بزرگی که هم اکنون در اینترنت در حال فعالیت هستند، سایت شما شانس کمی برای رقابت در این کلیدواژه خواهد داشت پس راه کار چیست؟ شما می توانید با پرداخت مبلغی به گوگل ادز، وبسایتتان را مثلا در جستجوی واژه های مشابه خرید محافظ اس ۲۴ در صفحه اول و حتی بعنوان اولین نتیجه ی جستجو قرار دهید.

۱۸) توضیحات جامع تر برای محصولات و خدمات

اینستاگرام و تمامی شبکه های اجتماعی محدودیت هایی در میزان کاراکتر و تصاویر و ویدیوها دارند. این محدودیت ها شامل حداکثر تعداد کاراکتر در هرپست، حداکثر تعداد تصویر یا ویدیو، حداکثر زمان یک ویدیو و… است. پس اگر به دنبال ارائه ی کامل و با جزئیات یک محصول یا خدمات هستید، بهتر هست یک وبسایت داشته باشید و حالا به مقدار نامحدود می‌توانید مطالب خود را در آن قرار دهید. میتوانید خلاصه ی مطلب را در شبکه های اجتماعی و کامل‌تر آن را در وبسایت خود درج کنید.

۱۹) ارتباط پیامکی با مخاطبان

اتصال یک سامانه‌ی پیامکی به وبسایت شما امری آسان است. با انجام این کار، عملا شما می‌توانید هم اتفاقات را به مشتریان خود پیامک کنید(مثلا سفارش شما ثبت شد، کد پیگیری ۱۲۳۴۵) و هم اینکه تخفیفات و موجودی‌های جدید خود را از طریق سامانه به مشتریانی که شماره‌شان در سایت شما ثبت شده یا قبلا خریدی انجام داده و یا ثبت نامی داشته‌اند ارسال نمایید. این کار تاثیر بسزایی در بازاریابی شما خواهد داشت و مشتری ارتباط کاربری بهتری را تجربه خواهد کرد.

برای استفاده از سامانه‌های پیامکی، ابتدا باید یک پنل پیامکی را از خدمات دهندگان این حوزه خریداری کنید و سپس api مرتبط با آن را به پلاگین یا افزونه‌ی آن سرویس دهنده متصل کنید. هزینه ی هر پیامک نیز بصورت تکی و عمده توسط سرویس دهندگان حساب خواهد شد.

۲۰) تعیین وضعیت موجود یا ناموجود بودن یک محصول یا خدمات

در آخرین مورد از مطلب چرا باید وب سایت داشته باشیم به موضوع موجودی کالا یا خدمات خواهیم پرداخت. به جای آنکه مرتب در شبکه های اجتماعی از موجود بودن یا نبودن یک کالا اطلاع رسانی کنید، کما اینکه با ازدیاد محصولاتتان عملا این کار غیرممکن خواهد بود، می‌توانید با داشتن یک وبسایت، بصورت آنلاین موجود یا ناموجود بودن محصولات یا خدمات خود را به کاربران نشان دهید. احتمالا این سوال را زیاد از شما پرسیده‌اند، آیا این محصول هنوز موجوده؟

جهت طراحی سایت و مشاوره رایگان درباره جزئیات و هزینه‌های آن می‌توانید از طریق صفحه تماس با ما یا چت آنلاین و یا سایر روش‌های ارتباطی با مجموعه رایاکار ارتباط برقرار نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *